Werkstress

Werkstress

2,8 miljard euro. Dat is een hele som geld. Waar dit astronomische bedrag voor staat, was deze week in het nieuws te lezen. Het zijn de kosten van werkstress. De uitval van gestrest personeel kost dus 2,8 miljard euro per jaar. Per jaar! En dat bedrag wordt met de jaren alleen maar hoger. De 2,8 miljard is namelijk berekend over het jaar 2017. Toen er 10 miljoen verzuimdagen waren in Nederland. Verzuimdagen die in dit geval direct zijn toe te schrijven aan stress- en burn-outklachten.

Groei van werkstress in 2018

In 2018 zijn er zelfs 11 miljoen van dit soort verzuimdagen. Dat er een significante groei aanwezig is, blijkt uit de cijfers die TNO heeft gepubliceerd. In 2015 waren de kosten slechts 2 miljard euro. Dat is alleen al een groei van 40% in 2017.

Oorzaak van werkstress is te veel informatie bij werknemers

Uit het onderzoek van TNO blijkt dat een van de oorzaken de grote dagelijkse informatiestroom voor werknemers is. Zes op de tien werknemers zit bijna de gehele dag achter de computer. Daarnaast hebben ze ook allemaal een smartphone waar constant berichten op binnenkomen. Ook als de werknemers al naar huis zijn, zijn ze nog steeds bereikbaar. 28 procent van de werknemers geeft aan stress van deze informatiestomen te krijgen.

Cultuurverandering door positieve prestatiecultuur

Volgens hoogleraar neuropsychiatrie Theo Compernolle worden de stressklachten niet alleen veroorzaakt door de werkgever. Mensen kijken de gehele dag op hun smartphone. Ze zijn de hele dag aan het multitasken. Zo komt de overload aan informatie deels bij hen binnen. De werknemers klagen over werkdruk, maar nemen of krijgen zelf geen rust. Ook niet in hun privéleven. Daarom kan niet de gehele schuld bij de werkgever neergelegd worden. De werkgever kan echter wel helpen bij een oplossing. Niet met een simpele training ‘hoe om te gaan met werkdruk’, maar vooral door de cultuur binnen zijn bedrijf te veranderen. Zo’n cultuurverandering is echt nodig. Hoe? Door een positieve prestatiecultuur te creëren. Een cultuur waarin geluisterd wordt naar de ideeën van medewerkers. Waar de werknemer gewaardeerd wordt om de bijdrage die hij levert. En waar personeel de ruimte krijgt om te bepalen op welke wijze zij hun doelen willen realiseren.

Q-Impact helpt bij het creëren van een positieve prestatiecultuur

Wij kunnen je helpen bij het creëren van een positieve prestatiecultuur binnen je organisatie of bedrijf. Een cultuur waarbij medewerkers met plezier naar hun werk gaan. Waar ze dagelijks werk uitvoeren met passie en bevlogenheid. En vooral werk waarbij ze minder werkstress ervaren. Omdat ze werk doen dat ze leuk vinden en aansluit bij hun talenten. Een positieve prestatiecultuur levert gezonde, intrinsiek gemotiveerde werknemers op. En daarmee brengen we als bedrijfsleven ook nog eens die kosten van 2,8 miljard euro omlaag. Dat is een mooie bijvangst.

Wil je meer weten over het verminderen van werkstress onder je personeel? Of zou je graag willen weten hoe we de cultuur in jouw organisatie kunnen veranderen? Neem dan contact met ons op. We helpen jou en je werknemers heel graag. En wil je meer weten over Q-Impact? Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws? En interessante blogs lezen? Volg dan onze Facebook- en Linkedinpagina.

Q-Impact. Quality in behavior.