Vraag een gratis DISC leiderschap analyse aan.
Waardevolle inzichten in uw leiderschapstijl, sterktes en aandachtspunten.
Gratis analyse
Direct contact? Bel: 023 - 751 59 18

HomeNieuwsWil je creëren? Ga recreëren.

Wil je creëren? Ga recreëren.

Wil je creëren? Ga recreëren.

Hoe staat het met jouw energiehuishouding? Die van mij is laag op dit moment. Waarschijnlijk laat ik het nu toe, maar ik ben er niet gelukkig mee. Dat was drie weken geleden anders. Ik dacht destijds: “in de vakantieperiode ga ik opnieuw aan de slag met mijn visie, missie en strategie”. Geïnspireerd door de Creatiespiraal: een mooi model waar ik tegenaan was gelopen via één van de partners van Q-impact, ter voorbereiding op onze klantendag.

Creatiespiraal

De bronafbeelding bekijken

 

 

 

 

 

Centraal in dit model zijn 12 stappen, die je brengen van wens naar creatie. Ik was direct enthousiast over dit model, door de logica en ook door de compleetheid ervan. Boek gekocht, in vier dagen uitgelezen en aan de slag gegaan om mijn visie en strategie voor Q-impact te herijken. Hier had ik de tijd genomen om mijn nieuwe werkelijkheid op papier te zetten, te visualiseren en te uiten naar mijn gezin en familie. En toch kreeg ik er niet bijster veel energie van…Ik werd er zelfs vermoeider van. Ik werd wel blij van mijn wens en beeld van de toekomst, maar had ook tegelijkertijd een gevoel van lamlendigheid. Geen zin om een planning te maken of überhaupt om iets uit te voeren. Voor mij als ondernemer gaat er dan wel een alarmbel rinkelen…. Wat is er aan de hand, Peter?

Toch nog maar eens de creatiespiraal erbij gepakt en er weer eens goed naar gekeken. Welke fase van de creatiespiraal zit ik eigenlijk op dit moment? Eureka! Op het einde!!! Bij ontvangen, waarderen en ontspannen! Ik heb gewoon een kwart van de cirkel overgeslagen. De valkuil van het westerse denken: doelen stellen, doen, doen, doen, actie, actie en actie. Aan de slag met de toekomst en ondertussen het heden opgeven. Mijn conclusie is… Het is dus nu even klaar! Ik ga genieten van wat ik allemaal heb gedaan en bereikt in het afgelopen half jaar. Waarderen wat mij is toegekomen, terugkijken en evalueren, en leren. Ruimte scheppen door te luieren, afstand te nemen, te wandelen en te genieten van de natuur en mijn dierbaren. Mijzelf vragen te stellen over mijn bijdrage aan een beetje betere wereld en wat mij en mijn medemensen gelukkig maakt. Ruimte creëren voor nieuwe wensen. En zo merk ik toch alweer dat ik weer een beetje meer energie krijg om aan de slag te gaan met onze leiderschap, management en commerciële trainingen die weer in september opstarten.

 

P.S. Wil je meer lezen (in de vakantie) over “De creatiespiraal, de natuurlijke weg van wens naar werkelijkheid”? Zeker de moeite waard! Auteur Marinus Knoope (ISBN nr. 9789080467712).