Direct contact? Bel: 023 - 751 59 18

HomeNieuwsDe Gouden Boeddha

De Gouden Boeddha

De Gouden Boeddha

Ga op zoek naar jouw goud; de missie van Roos! Een inspirerende metafoor om op zoek te gaan naar jouw kracht en kwaliteiten en die in te zetten in je leven en werk.

DE GOUDEN BOEDDHA

Een van de meest bezochte plekken in Thailand is de tempel van de Gouden Boeddha. Er staat een massief gouden boeddhabeeld, meer dan 3 meter hoog en meer dan 2,5 ton zwaar.

Het verhaal is voor mij, Roos, een inspirerende metafoor. Waarom ik doe wat ik doe; op zoek naar het goud bij de ander.

VAN KLEI TOT GOUD

In 1957 wilde een groep Thaise monniken verhuizen naar een andere locatie. Ze hadden een boeddhabeeld gemaakt uit klei. Het was erg zwaar en kon niet door mensenhanden worden opgetild. Ze lieten een kraan aanrukken, maar toen de kraan het beeld begon op te stillen ontstonden er scheuren in het beeld. De monniken waren erg bezorgd en vroegen de arbeiders niet verder te gaan met de operatie. Kort daarna begon het ook nog eens te regenen. De monniken legden een zeil over het beeld en gingen naar binnen.

Die avond ging de hoofdmonnik nog even kijken of alles oke was met het beeld. Hij scheen er met een zaklamp overheen om te zien of het beeld droog gebleven was. Toen hij het licht op de scheur in het beeld scheen, scheen iets naar hem terug. Hij haalde een hamer en beitel en verwijderde een klein stukje klei; er bleek goud onder te zitten.

Honderden jaren eerder toen Thailand nog Siam heette, hadden monniken het beeld met een kleilaag bedekt om het te beschermen tegen barbaren die het land binnen vielen. De monniken werden allemaal vermoord en namen hun geheim mee in het graf. Tot in 1957 een scheur kwam in de beschermende laag.

Deze geschiedenis is een prachtige metafoor voor ons verhaal; we denken dat we klei zijn, maar iets in ons blijft naar het goud verlangen. Wees een goudzoeker en maak je geen zorgen over de modder die eerst komt boven komt. Blijf graven!

Wil je vaker dit soort artikelen lezen? Wil je jezelf verder ontwikkelen als manager? Volg en like dan onze Linkedin- en Facebookpagina voor interessante quotes en artikelen. Of abonneer je op onze nieuwsbrief.

Q-impact. Quality in behavior.