GRATIS e-book 'Leiderschap met IMPACT' aanvragen
7 stappen die iedere manager moet nemen om succesvol te zijn
Gratis e-book
Direct contact? Bel: 023 - 751 59 18

HomeNieuwsWaar gaan de meeste accountmanagers de mist mee...

Waar gaan de meeste accountmanagers de mist mee in?

Waar gaan de meeste accountmanagers de mist mee in?

Waar gaan de meeste accountmanagers de mist mee in?

Verwachtingen die bij de klant zijn gecreëerd, worden niet waargemaakt. Klanten zijn soms niet duidelijk over wat ze precies willen of stellen onredelijke eisen over het ontwerp en de snelheid waarmee ze een project opgeleverd willen zien. Bovendien willen ze vaak niet betalen voor extra werk. Dit zijn allemaal bronnen van conflicten en potentiële showstoppers. De klant houdt het voor gezien en druipt af of blijft met een kater achter.

Een tevreden klant zorgt voor continuïteit. Hij blijft je diensten afnemen en kan zo voor jaren een stabiele inkomstenbron vormen. De 80-20 regel geldt ook hier: 80% van je omzet komt van 20% van je klanten. En een tevreden klant is vaak een ambassadeur van je bedrijf. Mond-tot-mondreclame is nog altijd een van de beste manieren om nieuwe klanten te werven.

Het is daarom van groot belang voor jou als accountmanager om de tevredenheid van je klant goed te managen.

Manage de verwachtingen en daarmee de tevredenheid van de klant. Luister, informeer en betrek de klant bij het proces. Maak concrete doelen, wees helder en transparant over wat je gaat doen en wanneer. Verdiep je in de klant, luister en leef je in. Geef aan wat wel en niet kan en waarom!

Wil je weten welke competenties er nog meer nodig zijn om een tevreden klant te hebben en te houden? Luister dan naar de boeiende podcast van ‘De Verkenners’ die ik over dit onderwerp heb opgenomen met Alen Siroviva van digital Agency “The Herd”. 

Ga naar:

https://open.spotify.com/episode/1NPtik1t9rTEv5ocmqJUND?si=42gETbfPTJqdGWaqiMt_sQ&nd=1&dlsi=264dc597e07c4575

Veel luisterplezier!

Peter Wijnands