GRATIS e-book 'Leiderschap met IMPACT' aanvragen
7 stappen die iedere manager moet nemen om succesvol te zijn
Gratis e-book
Direct contact? Bel: 023 - 751 59 18

HomeNieuwsDuurzaamheid en beweging volgens Peter en Dick

Duurzaamheid en beweging volgens Peter en Dick

Duurzaamheid en beweging volgens Peter en Dick

Wat delen Dick en Peter met elkaar? Een zakelijke relatie. Maar meer dan dat. Namelijk dezelfde filosofie achter hun dienstverlening. Beiden brengen ze mensen in beweging, op een zo duurzaam mogelijke manier en vanuit hun bevlogenheid. Peter als eigenaar/trainer-coach van Q-impact en Dick als eigenaar/directeur van zakelijke leasemaatschappij ProMobility.  

BEVLOGENHEID ALS GEMENE DELER

Dick en Peter doen allebei wat ze leuk vinden, waar ze blij van worden. De kern van ondernemerschap, zo beamen ze beiden: met passie en bevlogenheid iets voor elkaar boksen. Peter heeft zelfs van die bevlogenheid zijn werk gemaakt. Als trainer/coach spreekt hij de bevlogenheid van mensen, teams en organisaties aan, om ze te prikkelen en te stimuleren om verder te komen. Dat Dick en Peter een klik hebben, is dan ook niet verwonderlijk.

Hoe is jullie samenwerking tot stand gekomen?
Peter: “We hebben al 14 jaar een zakelijke relatie met elkaar. Ik lease bij ProMobility en Dick volgt op zijn beurt coachingstrajecten bij Q-impact. Soms alleen, soms met het team.”

Dick: “De laatste jaren zijn we meer naar elkaar toe geroeid, denk ik. We hebben beiden een flinke ontwikkeling doorgemaakt als ondernemer. We delen steeds meer dezelfde waarden.”

Peter: “Klopt. Ik kom van een meer salesgerichte school. In het begin stuurde ik als ondernemer veel meer op resultaat en rendement. Niets mis mee natuurlijk. En dit is nog steeds belangrijk, maar niet ten koste van de mens! Het accent is de laatste jaren daarom verschoven. Nu gaat het mij veel meer om de persoon. En duurzame relaties. Dick doet dat al langer met ProMobility, volgens de filosofie ‘Goed voor Elkaar’.”

Hoe geef je als ondernemer invulling aan die bevlogenheid?
Dick: “Door mensen om mij heen te verzamelen die dezelfde waarden delen. De één uit dat meer extravert dan de ander, maar dat is niet belangrijk. Die bevlogenheid zit in je onderbuik. Ik kan simpelweg niet anders zakendoen dat hoe ik het nu doe. Dat maakt een organisatie uniek, denk ik. Er zijn honderden zakelijke leasemaatschappijen en trainingsbureaus, maar onze organisaties onderscheiden zich door een eigen, uniek DNA.”

Peter: “Als je bevlogen bent, dan heb je een diepe bron van energie die je kunt overdragen aan een ander. Bevlogenheid heeft dus een positieve invloed op je omgeving. Bovendien is het goed voor je welzijn dat je iets doet dat dicht bij je passie en talenten ligt. Als ondernemer wil ik een cultuur en sfeer creëren waarin iedereen doet waar zijn of haar passie ligt. Zo werk je aan een duurzame relatie. Met wederzijdse verantwoordelijkheid. Want als je als werknemer doet waar je bevlogen in bent, dan neem je automatisch ook eigenaarschap.”

DUURZAAMHEID VOLGENS PETER EN DICK

Bij een zakelijke leasemaatschappij denk je bij duurzaam al snel aan elektrisch rijden. En natuurlijk heeft de milieu-footprint van ProMobility de aandacht van Dick. Maar duurzaamheid gaat voor hem ook over duurzame relaties, net als Peter. Over duurzaam samenwerken, iets bereiken en volhouden.

Wat betekent duurzaamheid voor jou?
Peter: “Duurzaamheid gaat hand in hand met vertrouwen. Vertrouwen is essentieel om een duurzame relatie op te kunnen bouwen. En dat komt niet aanwaaien. Daar moet je aan werken, je voor inzetten en laten zien in gedrag. Het is net als gezondheid: je moet het voeden!”

Dick: “Ik kan mij helemaal vinden in wat Peter zegt. Duurzaamheid gaat over lange termijn. En zo zitten Peter en ik als ondernemers in elkaar: we zijn hier voor de lange termijn. Daar horen duurzame relaties bij. Die bouw je alleen op als je open en transparant bent. Als je elkaar vertrouwt, zoals Peter aangeeft.”

Peter: “Precies. En zo wil ik als persoon en met mijn bedrijf bijdragen aan een betere, duurzame wereld. Door impact te maken. Daarom focussen wij ons op de MKB(+) bedrijven. Daar kunnen we het verschil maken.”

Dick: “Daar wil ik nog aan toevoegen dat ik denk dat het individualisme de bovengrens heeft bereikt. We kijken meer naar elkaar om. En dat is maar goed ook, voor een betere, duurzame wereld.”

BEWEGING VOLGENS PETER EN DICK

Mensen prikkelen om vooruit te komen en elkaar inspireren. Peter doet het als eigenaar/trainer-coach. Dick door de mobiliteit van bedrijven te optimaliseren en zo ondernemers en berijders te ontzorgen. Beiden delen ze hetzelfde doel: groei stimuleren. Zowel persoonlijke groei van de ondernemer, als de groei van een bedrijf.

Wat betekent ‘mensen in beweging brengen’ volgens jou, vanuit jouw dienstverlening?
Peter: “Wat mij persoonlijk motiveert, is ontwikkeling. Ik zie het leven als een boom die groeit. Als je het goed aandacht geeft, dan komt er elk jaar een mooie ring bij. Mijn missie is om invloed uit te oefenen op die groei, mensen te helpen, om diepere wortels en een dikkere stam te ontwikkelen. Zo breng ik mensen in beweging om ze vooruit te helpen, in hun carrière, als ondernemer en persoon.”

Dick: “Ik moest nog 6 jaar worden toen mijn ouders naar het café verhuisden, waar ik ben opgegroeid. Daar was iedere dag, van ‘s morgens vroeg tot ’s avonds laat beweging. Fascinerend vond ik dat! Ik wilde mensen van dienst zijn, het naar hun zin maken, er zijn. En dat krijg ik nagenoeg niet meer uit mijn systeem. Dat wil ik ook niet. Als ik met iemand in gesprek ben, dan bedenk ik altijd: wat kan ik doen om deze persoon verder te helpen? Dat analyseer ik automatisch in een split second en heb daar zo mijn eigen gedachten bij.”

Peter: “Het zit denk ook in onze Zaanse roots. No-nonsense. We doen graag ons best, hebben onze zaakjes graag netjes voor elkaar en helpen elkaar.”

Dick: “Klopt. Als ik deelneem aan een training of workshop bij Peter, heeft hij zijn zaakjes altijd netjes voor elkaar. Hij besteedt er aandacht aan. Ik voel mij belangrijk, op mijn gemak. Hij heeft aandacht voor me. Ik laat me daarom graag door hem in beweging brengen.”