Direct contact? Bel: 023 - 751 59 18

HomeNieuwsWaarom zou ik hier blijven werken?

Waarom zou ik hier blijven werken?

Waarom zou ik hier blijven werken?

Een deelnemer aan een managementtraining, een succesvolle directeur van een transportonderneming, had een nijpende vraag waar hij een antwoord op zocht. Hij was inmiddels 55 jaar oud. En hij zag steeds meer jongere medewerkers zijn organisatie instromen. Hij erkende dat het belangrijk is voor de toekomst van zijn organisatie dat hij verbinding kon maken met de jongere en talentvolle medewerkers. Om hen te behouden. Zodat zij het stokje van hem over kunnen nemen in de aankomende jaren. Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst is zijn credo! 

Hoe houd je verbinding met de volgende generatie medewerkers? Wat vinden zij belangrijk?

VRAAG TIJDENS EEN MANAGEMENTTRAINING VAN Q-IMPACT

Om die vraag te beantwoorden kun je jezelf de volgende vragen stellen. Wat motiveert de jongere generatie met name? En waar zitten de verschillen met vorige generaties? Uit onderzoek van onder meer Gallup komt het overduidelijk naar voren. Voor de jongere generaties (millennials, generatie Y) staat het grijpen van kansen om te leren en te groeien met stip op nummer één!

87% van de millennials geeft aan dat dit de belangrijkste reden is om te kiezen voor een (nieuwe) baan. Wat daarbij zeker niet geldt is ‘one size fits all’. Iedere medewerker heeft een andere kijk en specifieke wensen met betrekking tot zijn of haar persoonlijke groei!

VERSCHILLENDE SPECIFIEKE WENSEN TOT PERSOONLIJKE GROEI

De één wil zich inhoudelijk ontwikkelen en meer kennis vergaren om een betere gesprekspartner te worden voor bijvoorbeeld grotere klanten. De ander wil grotere verantwoordelijkheid krijgen en graag een nieuw project opzetten en leiden. Een ander wil weer onderzoek doen en een bijdrage leveren aan de ontwikkeling of verbetering van producten. Een hogere status, meer salaris en het klimmen op de hiërarchische ladder is voor vele jongere medewerkers niet meer de belangrijkste drijfveer. Daarin verschillen zij wezenlijk van de generatie ‘babyboomers’.  

WAT BETEKENT DIT NU VOOR DE VRAAG TIJDENS DE MANAGEMENTTRAINING?

Ga in gesprek met de jongere medewerkers, en blijf in gesprek! Stel hen wezenlijke vragen waardoor zij inzicht krijgen wat hen motiveert. Kom er achter welke activiteiten hen plezier en voldoening geven. Waar liggen hun talenten? Hoe hebben zij die ingezet bij het realiseren van hun doelen? Daag hen uit om op zoek te gaan naar onbenutte talenten. Daar zit de magie! Wanneer je als manager deze in lijn brengt met de missie, strategie en doelen van de organisatie dan heb je een perfect recept voor bevlogen medewerkers. Dit geldt zeker niet alleen voor de jongere medewerkers maar voor alle medewerkers!