GRATIS e-book 'Leiderschap met IMPACT' aanvragen
7 stappen die iedere manager moet nemen om succesvol te zijn
Gratis e-book
Direct contact? Bel: 023 - 751 59 18

HomeNieuwsCreëren van bevlogenheid

Creëren van bevlogenheid

Creëren van bevlogenheid

‘Als een man geroepen is om straatveger te zijn, dan moet hij straatvegen zoals Michelangelo schilderde, Beethoven muziek componeerde en Shakespeare poëzie schreef.’

CREËREN VAN BEVLOGENHEID

Dit citaat van Martin Luther King zegt alles over passie en bevlogenheid. Organisaties die willen uitblinken gaan voor bevlogen en gepassioneerde medewerkers. Medewerkers die bevlogen zijn over hun werk zijn enthousiast en trots op hun organisatie. Hun werk geeft hun energie en plezier! Hun talenten worden gezien, gewaardeerd en ingezet. Daarnaast zijn zij verbonden met de organisatie. Hun werk is een manier om betekenis te geven aan hun leven.

Onlangs was ik bij een lezing van Jeroen Smit. Schrijver van diverse bestsellers omtrent leiderschap. Zijn laatste boek “het grote gevecht” over leiderschap van CEO Paul Polman bij Unilever. Dit is een man die zijn passie heeft gevonden. Dat was niet altijd zo. Voor hij schrijver en journalist werd was hij consultant. Hij had een uitstekend salaris en een mooie leaseauto van de zaak.  Echter, hij was niet gelukkig. Omdat hij onvoldoende betekenis vond in dit werk. Maar bovenal sloot zijn werk niet aan op zijn drijfveren: onderzoeken, schrijven en verhalen vertellen. Nu dit wel het geval is, blinkt hij uit in wat hij doet. En zijn werk voelt als zijn werk, maar geeft energie en voldoening.

HOE DOE IK DAT? CREËREN VAN BEVLOGENHEID?

Mensen die betrokken en gecommitteerd zijn presteren beter, zorgen voor meer tevreden klanten en zijn loyaler. Leiderschap en management spelen een dominante rol in het creëren van bevlogenheid in organisaties. Op welke wijze motiveer je medewerkers?  Hoe ga je om met feedback. Hoe creëer je verbinding met de organisatie en zorg je dat medewerkers komen tot betere prestaties?

Wil jij dit jaar grote stappen maken in de ontwikkeling als manager of leider? Schrijf je dan in voor onze training “Visionair en bevlogen leiderschap” of  “Leidinggeven met impact”.

Vind je dit een interessant artikel? Zou je het dan willen delen? En wil je meer blogs boordevol inspiratie lezen? Volg dan onze LinkedIn- of Facebookpagina. Dan ben je altijd als eerste op de hoogte.

Q-Impact. Quality in Behavior.