Trots op je organisatie

Trots op je organisatie

Hoe trots ben jij op jouw organisatie?

Trots op je organisatie? Op je team? Op het bedrijf waar je werkzaam bent? In het kader van motivatie helpt het wanneer je plezier hebt in wat je doet. Je met je collegae constructief samenwerkt en wanneer je hiervoor beloond wordt met een marktconform salaris. Als je daarnaast vanuit je omgeving, erkenning en waardering krijgt voor je prestaties, dan ben je goed opgeklommen in de piramide van Maslow. Is er daarnaast nog aandacht voor persoonlijke ontwikkeling? Dan worden veel van je wensen en behoeften vervuld en mag je jezelf een gelukkige werknemer noemen!

Zingeving. Een belangrijke motivatiefactor

Een van de belangrijkste intrinsieke motivatiefactoren voor mensen is zingeving. Wat is de toegevoegde waarde van mijn werk in mijn leven? En in hoeverre maakt mijn organisatie waarvoor ik werk daarin een verschil? In het verlengde daarvan, stellen organisaties, en het management van die organisaties die vraag. Welke waarde voegen wij toe vanuit onze specifieke expertise en kerncompetenties aan de maatschappij en de wereld van morgen? Naar mijn mening een positieve ontwikkeling, omdat organisaties beter kijken naar de positieve invloed, die zij kunnen hebben op de samenleving.

Twee mooie voorbeelden

Een mooi voorbeeld is het bedrijf Winclove in Amsterdam. Tijdens de wetenschapsweek hadden zij hun bedrijf opengesteld. Om de jeugd en hun ouders mee te nemen in de wereld van de pro-biotics. Een geweldig mooie en leerzame ervaring voor mijn dochter van negen. De directeur en de werknemers waren zichtbaar trots op hun bedrijf. De directeur, die de aftrap verzorgde, straalde zichtbaar en hij was op zijn vrije zondag van de partij om de jeugd mee te nemen in de wereld van de ‘goede’ bacteriën. Ook Royal Brinkman, een internationale groothandel voor de tuinglasbouw, pakt zijn verantwoordelijkheid breed. In samenwerking met de stichting Benefits of Nature, een organisatie die ‘groen’ leven voor iedereen voorstaat. Dit doen zij door samen te werken met de hele tuinbouwsector, met als doel de wereld verder te verduurzamen. Het uiteindelijke doel is om de woon-, werk- en leefomgeving van mensen op deze manier mooier en gezonder te maken. Zo laten we een leefbare planeet achter voor de volgende generaties.

Gemotiveerd voor die extra stap

Deze twee organisaties zijn voorbeelden van bedrijven, waar medewerkers trots op zijn om voor te mogen werken. Zij maken deel uit van een ‘club’, die vanuit haar kennis en kunde bereid is een stap extra te doen. Met als gevolg dat gemotiveerde en loyale medewerkers tevens bereid zijn dat extra stapje te doen voor de klant, collega en hun leveranciers.

Q-Impact geeft trainingen op het gebied van gedragsontwikkeling. Wat deze trainingen precies inhouden, lees je op onze website. Kun je de juiste informatie niet vinden? Of heb je vragen of opmerkingen? Neem dan contact met ons op. Wil je meer blogs lezen over bijvoorbeeld leiderschap? Dan vind je die hier.

Lees onze nieuwsartikelen en blogs als eerste op onze LinkedIn- en Facebookpagina.

Q-Impact. Quality in behavior.