Productiviteit stijgt door creëren positieve prestatiecultuur

Productiviteit stijgt door creëren positieve prestatiecultuur

Creëer een positieve prestatiecultuur. Dat is wat wij aan managers, ondernemers en leidinggevenden dagelijks leren tijdens onze trainingen. Het biedt namelijk vele voordelen. Zoals bijvoorbeeld de stijging van de productiviteit. Het vergroten van de resultaten. En het eenvoudiger of eerder behalen van prestaties en deadlines. En dat enkel door het veranderen van een bepaalde mindset. Binnen je organisatie. Bij jezelf en bij je werknemers. Luister naar de wensen van je werknemers. Sta open voor hun behoeften. Vaak is een goed luistergesprek al goud waard. Je werknemer voelt zich gewaardeerd en zijn intrinsieke motivatie om voor jouw organisatie te mogen werken zal stijgen.

Slechte manager creëren cynisme

Slechte managers letten op een verkeerde cultuur binnen organisaties. Zij creëren werknemers die zich alleen maar gesteund voelen door hun maandelijkse salarisstrookje. Cynisme regeert binnen dat soort bedrijven. Verne Harnish zei het al in één van zijn boeken. ‘People join companies. They leave managers‘. Er wordt geen positieve prestatiecultuur geïmplementeerd door dat soort managers. Doelen en resultaten zijn heilig en de weg ernaartoe is niet relevant. Fout!

Een positieve prestatiecultuur werkt

Dat het adagium van een positieve prestatiecultuur werkt, sijpelt nu ook door bij de grootste bedrijven ter wereld. Vorig week werd bekend dat Microsoft Japan zijn werkweek verkort. Ze hebben in hun businessunit in Japan afgelopen zomer een test uitgevoerd met een verkorte werkweek. En wat bleek: de productiviteit steeg met 40%. De achterliggende gedachte van de verkorte werkweek kwam naar voren vanuit een enquête onder de werknemers. Die wensten graag een betere werk-privébalans. Nu Microsoft Japan hier een speerpunt van gemaakt heeft, profileert het zich meteen als ambassadeur van goed evenwicht tussen werk en gezin. Zij noemen het beleid ‘Work Life Choice Challenge’.

Creëer een win-winsituatie

92% van de werknemers was zeer blij met een driedaags weekend. Ook is er een nieuwe manier van vergaderen ingevoerd bij Mircrosoft. Zo’n vergadering mag maximaal 30 minuten duren. En werknemers hoefden niet hoofdelijk aanwezig te zijn. Ze mochten vanaf afstand deelnemen. Daarnaast betekent de kortere werkweek ook minder elektriciteit en werd er veel minder geprint. Een win-winsituatie. De kosten daalden terwijl de productiviteit en de intrinsieke motivatie onder de werknemers steeg.

Meerdere bedrijven implementeren een positieve prestatiecultuur

Microsoft is niet de enige die hiermee experimenteert. Bedrijven als Amazon en het Australische mediabedrijf Versa zijn hier ook mee bezig. Wij zeggen niet dat dit de oplossing is voor veel bedrijven, maar wat we wel zeggen is dat luisteren naar de wensen van je personeel en het waarderen van hun werkzaamheden werkt. Leidt jij een MKB+ bedrijf? Of ben je daar werkzaam als manager? En wil je meer weten over het creëren van een positieve prestatiecultuur? Neem dan snel contact met ons op. Onder het genot van een kop koffie leggen we graag aan je uit wat we voor jou kunnen betekenen.

Wil je meer informatie over dit specifieke onderwerp bij Microsoft in Japan? Lees dan het artikel hierover in The Guardian. Volg onze Facebook- en Linkedinpagina voor nog meer interessante blogs en nieuwsartikelen.

Q-Impact. Quality in behavior.