Passie en bevlogenheid

Passie en bevlogenheid

Stuur jij op passie?

Passie en bevlogenheid in jouw organisatie? Het gaat tegenwoordig om bevlogen medewerkers. Werknemers in jouw bedrijf die veel passie voelen tegenover het werk dat zij doen. Gepassioneerde medewerkers stellen organisaties in staat om buitengewone prestaties neer te zetten. En om concurrentievoordeel te behalen. Bijvoorbeeld doordat zij klanten ambassadeurs maken. Of doordat zijn innovatief zijn en nieuwe waardevolle producten of diensten ontwikkelen.

Passie en bevlogenheid in de praktijk

In de praktijk blijkt het echter lastig om de medewerkers te laten vliegen. Passie en bevlogenheid te creëren. De meeste bedrijven komen niet verder dan hoogstens 20% bevlogen medewerkers blijkt uit diverse onderzoeken onder Nederlandse medewerkers. Wat zou het betekenen voor de productiviteit en de resultaten van jouw onderneming als je dit percentage zou kunnen verdubbelen? Of op lange termijn zelfs naar 60% zou kunnen brengen. Op het event ‘Het creëren van een positieve prestatiecultuur‘ van Q-impact hebben wij deze vraag gesteld aan de deelnemers. Ben je benieuwd wat daar is uitgekomen en wil je meer passie en bevlogenheid in jouw onderneming creëren? Neem dan gerust contact op met Q-impact. Wij gaan graag deze uitdaging met jou aan!

Wil je op de hoogte blijven van ons allerlaatste nieuws? Of andere blogs lezen met interessante informatie? Volg dan onze LinkedIn- en Facebookpagina.

Q-Impact. Quality in behavior.