Hoe vind je jouw passie

Hoe vind je jouw passie

Als je iets met passie doet is er sprake van “flow”. Het stroomt. Je ervaart energie, voldoening en plezier. Passie kun je niet leren. Het is er of het is er niet. Hoe vind je jouw passie?

Hoe ik mijn passie heb gevonden

Ik mag mij gelukkig prijzen omdat ik passies heb gevonden in mijn leven. Als ik de vraag stel aan mijzelf hoe ik mijn passies heb gevonden kom ik tot twee conclusies:

1. Stel je open voor nieuwe ervaringen. En durf andere paden in te slaan. Nadat ik tien jaar voor de farmaceutische industrie had gewerkt, kwam ik door een conflict met mijn leidinggevende op straat te staan. Ik kon kiezen voor een vergelijkbare baan als leidinggevende. Meer van hetzelfde en kiezen voor het “veilige” pad. Of voor een nieuwe uitdaging. Gedragstrainer worden. Dit was een stap in het onbekende. Een sprong in het diepe. Volledig nieuw voor mij. Ik kwam er gelukkig achter dat dit een schot in de roos is geweest. Tot op de dag van vandaag beleef ik er ontzettend veel plezier aan. En ik ben blij dat ik deze stap genomen heb.
2. Volg je (buik)gevoel en intuïtie. Passie is gevoel. Luister naar je gevoel! Dan vind je je passie. Als je iets doet of onderneemt wat je passie is, word je daar blij van. Ervaar je geluk. Stel je de vraag “Als je de keuze had, zou ik, wat ik doe, elke dag willen doen?

Heb jij het gevonden? Prijs je dan gelukkig!

Kortom, hoe vind je jouw passie? Heb je het nodig? Ja. Als je geen passie hebt, ga er dan naar op zoek! Als je passies hebt in het leven prijs jezelf dan gelukkig en koester die. En blijf zoeken, je verandert!

Succes!

Op zoek naar inspiratie? Lees onze nieuwsartikelen en blogs als eerste op onze Linkedin- en Facebookpagina.

Q-Impact. Quality in behavior.