GRATIS e-book 'Leiderschap met IMPACT' aanvragen
7 stappen die iedere manager moet nemen om succesvol te zijn
Gratis e-book
Direct contact? Bel: 023 - 751 59 18

HomeOrganisatieontwikkeling

Bevlogen organisaties leveren topprestaties en bruisen van energie

Je wilt met je organisatie goede prestaties leveren. Met een bevlogen team, dat betrokken en gemotiveerd is. Je wilt mooie, duurzame resultaten halen.

Duurzaamheid manifesteert zich door middel van:

  1. Tevreden, gelukkige en gezonde medewerkers;
  2. Klanten die tevreden zijn en blijven;
  3. Verbeteringen realiseren en innoveren;
  4. Gemiddeld lange dienstverbanden en gering verloop van waardevolle medewerkers;
  5. Continuïteit op langere termijn voor de onderneming en bestaansrecht voor de toekomst;
  6. Positief financieel resultaat.

Uit gedegen wetenschappelijk onderzoek (o.a. Gallup, 2020) blijkt dat organisaties met bevlogen medewerkers significant beter scoren op bovengenoemde punten. Zij zijn de krachtige motor die zorgen dat de organisatie topprestaties kan leveren.

Voor organisaties die bevlogen zijn is er altijd een markt

Het is de missie van Q-impact om organisaties te helpen bij het realiseren van bevlogenheid van mensen en daarmee van organisaties. Omdat geluk en werkplezier bij medewerkers, en rendement en lange termijn succes van de organisatie twee zijdes van dezelfde medaille zijn. Zij versterken elkaar en zorgen voor een gezonde vitale organisatie.

Hoe gaan we daarbij te werk?

We werken vanuit drie kernvragen:

  1. Wat is de intentie en ambitie van het bedrijf? Welke waarde wil je creëren als organisatie? De mate waarin een bedrijf hierin slaagt bepaald hoe succesvol die is.
  2. Hoe kun je de impact vergroten; de waarde toe laten nemen? We stellen vast wat er anders moet en kijken daarbij vanuit een coherent, samenhangend beeld naar de organisatie.  
  3. Wat is nodig in het kader van leiderschap, strategie, cultuur en (efficiënte) processen? Aansluitend en voortbouwend bij wat al gedaan is!

Vanuit het coherentie model maken we een kort en bondig strategisch plan op 1 A4 en vertalen dit naar een concreet plan van aanpak voor uw organisatie/team.

Wil je weten over hoe wij bevlogenheid kunnen bewerkstelligen in jouw organisatie? Neem dan contact met ons op.

Neem contact met ons op

Solide uitbouw van de organisatie
Solide uitbouw van de organisatie
Q-impact heeft bijgedragen aan een solide uitbouw van onze organisatie. Door een heldere communicatie en door een zekere rust en structuur begrijpen we niet alleen elkaar beter, maar ook onze klant en leverancier. De professionele en integere wijze waarop Peter de uitdaging bij Kekkila- BVB heeft opgepakt en de resultaten die hij heeft bereikt verdienen respect.''
Peter Jan Kuiper, COO Kekkila-BVB
Bewustwording sleutel tot succes
Bewustwording sleutel tot succes
Gipmans Planten is zich ervan bewust dat gedragsverandering geduld (en dus tijd) vraagt. "Maar ik durf te stellen dat de training van Q-impact al een waarneembare verandering in het gedrag teweeg heeft gebracht. Meer dan alleen de stap ervoor, bewustwording. Q-impact gaf onze mensen een goede impuls naar meer focus op relatiemanagement en resultaatgericht werken. Daar plukken wij nu de vruchten van. Waarvoor dank.
Erik Gipmans, Algemeen directeur Gipmans Planten