Rinus Haas – Coach

Als coach blijf ik altijd zo dicht mogelijk bij mezelf. Ik heb er een hekel aan om mensen of zaken te be- en veroordelen. Ik zal een coachee oprecht bijstaan in het proces en de fase waarin hij of zij zich op dat moment bevindt. Het begeleiden van de coachee en deze laten inzien op welke verschillende manieren hij of zij zich kan losmaken uit de eigen situatie, is een mooi proces. Ik krijg er energie van als ik zie hoe sterk de mens is en welke enorme kracht deze kan ontwikkelen om uit het dal te klimmen. Soms is een klein zetje al voldoende. Mijn stelling is “Maak het probleem niet groter dan het is en begin met de eerste stap”. Daarna wordt het herhalen van iets wat je reeds hebt gedaan.

Mijn specialisaties als coach zijn het verwerken van trauma’s en het begeleiden bij een (pre)burn-out. Daarnaast sta ik directieteams bij in hun ontwikkeling. De methodieken die ik onder andere hierbij gebruik zijn organisatie- en familieopstellingen. Mijn opleiding en achtergrond als verandermanager in de publieke en private sector gebruik ik ten volle tijdens mijn opdrachten.

Naast mijn werk heb ik een passie voor sport. Ik gebruik sport als katalysator om bedrijven beter te laten functioneren. Sport is onmisbaar voor ons fysieke en mentale welbevinden. Sport leert ons om te gaan met verlies en zeker ook met winst.