DISC-methode van William Marston

DISC-methode van William Marston

Wil jij de resultaten van je team naar een hoger niveau brengen? Effectief en efficiënt samenwerken met je team? En meer plezier uit die samenwerking halen? Ken jij de DISC-methode? Het is een methode waarbij je elkaar vanuit een ander perspectief leert kennen. En beter met de ander leert samenwerken. Daardoor ontstaat er meer vertrouwen in de ander en waardoor de samenwerking beter gaat. Kortom, de relatie tussen en met de teamleden wordt versterkt.

Wat is DISC?

De DISC-methode is ontwikkeld door een Amerikaanse psycholoog. Dr. William Marston. Hij ontwierp het model in de jaren 20 van de vorige eeuw. Toen hij mensen observeerde kwam hij erachter dat gedrag actief of passief kan zijn. Dat komt door veranderingen in onze omgeving. En of wij die omgeving bijvoorbeeld juist als vijandig of veilig ervaren. In iedere situatie reageren mensen in twee soorten stijlen. En welke persoonlijkheidsstijl jij of je teamlid hebt of heeft? Dat maakt de DISC-methode duidelijk. Dr. Marston bracht vier persoonlijkheidsstijlen in kaart.

Vier persoonlijkheidsstijlen van DISC

‘D’: Deze persoon is Direct. Of Dynamisch en Daadkrachtig. Een persoon die vaak assertief is. Uitdagingen zoekt. Onafhankelijkheid uitstraalt. Beslissingen durft te nemen. Hij wenst Resultaat en heeft sterke wil. Deze persoon gaat confrontaties niet uit de weg. En haalt het onderste uit de kan om zijn doel te bereiken. Trek vooral zijn beslissingen niet in twijfel. En ook houdt hij er niet van als je hem controleert.
Een rode kleur in het DISC-model.

‘I’: Deze persoon is Invloedrijk. Is Interactief en heeft Interesse in anderen. Een optimistisch en enthousiast persoon die makkelijk communiceert. Graag in het middelpunt van de belangstelling staat. Heeft vaak een groot netwerk. Alleen maar aan het woord. Maar ook erg vriendelijk. Zorg bij deze persoon vooral niet om routine en tijdschema’s. Hij heeft een hekel aan deadlines. En hij wil zeker niet afgewezen worden.
Een gele kleur in het DISC-model.

‘S’: Deze persoon is Sociaal. Werkt graag Samen en is Stabiel. Een persoon die een echte pleaser is. Iedereen moet het naar de zin hebben. Hij wil graag zijn zaakjes op orde hebben, afgerond. Is een echte teamplayer. En zorgt voor rust, harmonie en stabiliteit binnen een team. Jaag deze persoon niet op en zorg voor zekerheid. Hij wil namelijk graag weten waar hij aan toe is.
Een groene kleur in het DISC-model.

‘C’: Deze persoon is Correct. Conformerend en Consciëntieus. Analyseert graag. En volgt de procedures. Een persoon die graag binnen de lijntjes kleurt. Zich aan de regels houdt. Hij is grondig en heeft een oog voor details. Hij heeft een hekel aan fouten maken. Geef hem geen kritiek. En maak zeker geen snelle beslissingen. Geef hem de tijd. En ruimte voor evaluatie.
Een blauwe kleur in het DISC-model.

Welk resultaat wil je?

Wil jij een team dat snelle verandering teweegbrengt. Dan zal je dus vooral rode en gele personen in je team moeten hebben. Rode en blauwe teamleden zorgen eerder voor taakgerichte resultaten. Blauwe en groene teams zijn behoudender. Zij werken in een rustig tempo richting het gewenste resultaat. Een mix van alleen groene en gele teamleden zijn vooral weer nuttig in mensgerichte en sociale organisaties.

Wil jij de DISC-methode toepassen?

Wil je meer weten over de DISC-methode? Of wil je het toepassen op je eigen team? Of wil je er zelf achter komen welke persoonlijkheidsstijl het beste bij jou past? Neem dan contact met ons op. Ook geeft Q-Impact teamtrainingen binnen bedrijven die aansluiten bij de DISC-methode. Zo breng je de samenwerking binnen je team en daarmee de resultaten van je bedrijf naar een hoger niveau. Een teamtraining bestaat uit een 3 tal sessies. We beginnen met een kick-off van circa 1,5 uur, daarna volgt de training van een halve dag. Na 8 weken hebben we een verankeringsmeeting van 1,5 uur waarin we vaststellen welke positieve veranderingen er zijn gerealiseerd.

Open Training Verkoop

Wil je de resultaten van je verkoopteam of je accountmanagers naar een hoger niveau brengen? Dan kun je ook denken aan de Open Training Verkoop. Daarin behandelen we onder andere de ijsbergmethode. Ken je die nog niet? Lees dan snel het artikel over de ijsbergmethode.

Lees onze nieuwsartikelen en blogs als eerste op onze LinkedIn- en Facebookpagina.

Q-Impact. Quality in behavior.